collectief particulier opdrachtgeverschap

C2Clabxx is onderdeel van XXarchitecten | KvK: 24154249 | Opdrachten worden aanvaard binnen de rechtsverhouding DNR 2005 van BNA ONRI.

Copyright © 2010-2013 C2Clabxx. All rights reserved.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) betekent dat een aantal particuliere opdrachtgevers in groepsverband hun woningen creëert. Zij hebben of zoeken hiervoor een bouwkavel, vaak in overleg met de gemeente. Het collectief stelt gezamenlijk de bouwplannen op door het zoeken van een architect, vervolgens wordt het bouwproces georganiseerd. Doordat de bewoner zelf beslist hoe zijn woning eruit komt te zien heeft hij alle vrijheid. Het voordeel van het bouwen in groepsverband is de schaalvergroting waardoor de kosten dalen en er gezamenlijk (duurzame) voorzieningen kunnen worden gerealiseerd.


We zien dat steeds meer mensen belangstelling krijgen voor duurzaam bouwen en wonen. Men wil een energieneutraal, veilig en comfortabel huis met non-toxische materialen. Het CPO is een bouwvorm waarmee deze milieubewuste opdrachtgevers de kans krijgen om hun eigen duurzame woning te bouwen. Met de C2C Woningbouwtool xx kunt u zelf kiezen welke duurzame maatregelen in uw huis moeten worden opgenomen. Uitgangspunt hierbij is eco-effectiviteit, de vraagstelling in de tools is ‘doe meer beter’. Dit in tegenstelling tot eco-efficiënte benadering van de bestaande duurzame tools, waar de vraagstelling luidt ‘doe minder slecht’. Aan de hand van de 7 thema’s lucht, water, bodem, energie, openbare ruimte, flora&fauna en welzijn meet de tool in hoeverre uw project op weg is naar C2C. De tool is toepasbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie.


Wilt u liever een programma van eisen dat gericht is op uw duurzame wensen? Ook dat kunnen wij voor u opstellen!

home       over ons         contact

C2C tools xx | eco-effectief bouwen | advies