duurzame koploper

C2Clabxx is onderdeel van XXarchitecten | KvK: 24154249 | Opdrachten worden aanvaard binnen de rechtsverhouding DNR 2005 van BNA ONRI.

Copyright © 2010-2013 C2Clabxx. All rights reserved.

Voelt u zich alleen als duurzame koploper binnen uw bedrijf? Wilt u meer dan de standaard normering? Door het geven van workshops en advies helpen wij u graag bij het waarmaken van uw MVO ambities op zowel bouwkundig als organisatorisch vlak!


We zijn gewend gebouwen te realiseren volgens een programma, opgesteld door conventionele adviseurs. Dat is veilig en geeft zekerheid, maar leidt tot het bouwen van het gestolde verleden. In onze tijd, waar dynamische verandering hand in hand gaan met flexibiliteit en individualiteit kan alleen nog voor de toekomst gebouwd worden door een veel opener ontwerpstrategie te hanteren.


RECHT OP WIND

De eerste C2C woning van Nederland genaamd ‘Recht op Wind’ heeft een score van 89% op weg naar C2C. Deze vrijstaande woning maakt optimaal gebruik van haar omgeving. Er is volop zon, wind en water. De zon wordt gebruikt voor de levering van elektrische energie (photovoltaisch), warm water en verwarming (zonne-collector en bodemwarmte). Wind wordt gebruikt voor ventilatie en koeling van de woning. Het water wordt gebruikt voor de koeling en grijswatersystemen. Het ontwerp zelf moet het mogelijk maken toch een aangenaam klimaat binnen en rond de woning te realiseren.


Een belangrijk C2C element binnen dit project is het welbevinden van de gebruiker. In dit geval is de prachtige oriëntatie al een sterk punt. Het plan maakt daar optimaal gebruik van door de woonvloer 1,5 m boven de Rottekade te situeren. De atelierruimte is gekoppeld aan de direct betreedbare buitenruimte. Voor de materialisatie wordt gezocht naar materialen en bouwcomponenten die C2C zijn of zo dicht mogelijk het doel bereiken. De wording van deze woning is te volgen op de wekelijkse C2C weblog. Iedere week nieuws over de laatste ontwikkelingen van C2C bouwen in de praktijk.

home       over ons         contact

C2C tools xx | eco-effectief bouwen | advies